محل تبلیغات شما

اعتراض و مخالفت امام خميني(ره) با لايحه انجمن‏ هاي ايالتي و ولايتي رژيم پهلوي(15آبان1341 ش)

اعتراض و مخالفت امام خميني(ره) با لايحه انجمن‏ هاي ايالتي و ولايتي رژيم پهلوي(1341 ش)

اعتراض و مخالفت امام خميني(ره) با لايحه انجمن‏ هاي ايالتي و ولايتي رژيم پهلوي(1341 ش) در پي تصويب لوايح ضد اسلامي انجمن‏هاي ايالتي و ولايتي در نيمه مهرماه 1341، حضرت امام خميني(ره) كه از ديرباز در انديشه فرصتي مناسب براي شكستن قدرت نامشروع شاه و ابهَّت پوشالي سلطه جهانخواران بودند، در چنين شرايطي، آن فرصت مطلوب را يافته و با فريادي رسا و درهم كوبنده، پرچم مبارزه با استبداد داخلي و سلطه خارجي را به دست گرفتند و نهضت ريشه‏دار و پر صلابت خويش را آغاز نمودند. ايشان به دنبال اعلام تصويب اين لايحه در رومه ها، بي‏درنگ علماي طراز اول قم را به نشست وگفتگو پيرامون تصويب‏نامه دعوت نمودند و در اين جلسه تصميم گرفته شد مخالفت علماي قم با مفاد تصويبنامه به اطلاع عموم برسد. در ادامه اين اعتراض، حضرت امام در تاريخ پانزدهم آبان 1341، تصويبنامه كذايي را خائنانه، غلط، نقشه شوم دشمنان اسلام و ملت ايران، جسارت به ساحت قرآن، گناه نابخشودني و مستوجب توبه و استغفار دولت شمرده و در تلگراف ديگري به اسداللَّه علم، نخست وزير وقت، به وي هشدار دادند. هنوز چند روزي از آغاز نهضت نگذشته بود كه امام، مبارزه با رژيم حاكم و سلطه بيگانه را به مرحله نوين سياسي - مذهبي وارد نمودند و براي اولين بار در تاريخ مرجعيت شيعه، پاي همه ملت را به مبارزه كشانيدند. بر اثر پايداري مردم و رهبري علما در مخالفت با اين لايحه كه شرط اسلام براي انتخاب نمايندگان مجلس و سوگند به قرآن حذف شده بود، لغو اين تصويبنامه در 10 آذر 1341 پس از عقب‏ نشيني آشكار و شكست افتضاح‏آميز رژيم اعلام گرديد.

انجمن‌های ایالتی و ولایتی یکی از طرح‌های آمریکایی بود که شاه بواسطه اسدالله علم این لایحه شوم را در دوره تعطیلی مجلس در دولت تصویب کردند که از مفاد آن به بی‌بندو باری و سیطره مسئولین غیر مسلمان در کشور اسلامی دامن می‌زد با مخالفت امام خمینی مواجه شدند. انجمن های ایالتی و ولایتی - ویکی فقه

بموجب قانون تشكيل ايالات و لايات در سال 1285 شمسى ، مملكت ايران به ايالات ، ولايات ، بلوكات و نواحى تقسيم مى شد . ايالت ، قسمتى از مملكت بود كه داراى حكومت مركزى مى باشد و حاكم آن والى ناميده مى شود . ولايت نيز قسمتى از مملكت است كه داراى يك شهر حاكم نشين و توابع آن باشد . ولايت ممكن است تحت نظر ايالت مربوطه و يا تابع پايتخت باشد . به موجب قانون مزبور ممالك محروسه ايران به چهار ايالت ، آذربايجان ، فارس ، خراسان و سيستان ، كرمان و بلوچستان و همچنين دوازده ولايت ، گيلان ، مازندران ، كردستان ، لرستان ، خوزستان ، عراق عجم ، استر آباد ، زنجان ، كرمانشاهان ، همدان ، اصفهان ، يزد و دارالخلافه تهران تقسيم شد . به موجب قانون انجمن هاى ايالتى و ولايتى در مركز هر ايالت انجمنى به نام انجمن ايالتى و در مركز هر ولايت انجمنى به نام انجمن ولايتى به ترتيبى كه قانون تعيين مى كرد تشكيل مى گرديد . و وظايفى بر عهده داشت . وجه تسميه انجمن هاي ايالتي و ولايتي چيست؟ چرا به اين نام .

تصویب‌نامه انجمن‌های ایالتی ولایتی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

لایحه ای که امام را بشدت عصبانی کرد - پرتال امام خمینی

مفاد کلی لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی - پرتال امام خمینی

لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی / 14 مهر 1341 | گروه تاريخ و .

ماجرای مخالفت علما با لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی» - .

چرا علما با انجمن های ایالتی ولایتی مخالف بودند؟ | گروه تاريخ .

تصویب لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی - تاریخ ایرانی

لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی - Makarem.ir

قانون انجمنهای ایالتی و ولایتی - ویکی‌نبشته

محمود الصرخی عامل حمله به کنسولگری ایران در کربلا

مخالفت امام خميني(ره) با لايحه انجمن‏ هاي ايالتي و ولايتي رژيم پهلوي(15آبان1341 ش)

آمریکا ولایتی، رئیسی و حداد حادل را تحریم کرد

، ,ایالتی ,امام ,ولایتی ,مخالفت ,انجمن ,ایالتی و ,و ولایتی ,ايالتي و ,انجمن‌های ایالتی ,و ولايتي ,رژيم پهلوي 15آبان1341

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها